Home / Contact / Desserts / IJshoeve / Scheldepad / Trimard Ruiterpad

Tussen de Leie en de Schelde.
Inhuldiging 14 april 2002 van het TrimardRuiterpad.


De plechtigheid werdt ingericht door het Provinciebestuur in samenwerking met de Gemeentebesturen van Zwevegem en Spiere-Helkijn In aanwezgheid van een afvaardiging van het Provinciebestuur van West-Vlaanderen. De raad van beheer van de V.V.V West-Vlaamse Scheldestreek. De raad van beheer van het autonoom bedrijf Westtour.
De Colleges van Burgemeester en Schepenen van Spiere-Helkijn en Zwevegem.
De ruiterroute (30km) verkent het afwisselende en reliëfrijke landschap in de zuidoost-- hoek van West-Vlaanderen. Het gebied vormt de waterscheidingslijn tussen het Leie- en het Scheldebekken.
De alluviale gronden zorgden er van oudsher voor een sterke landbouwbedrijvigheid. Vanop de brede heuvelruggen kunnen paard en ruiter genieten van prachtige panorama's over de Leie-Scheldestreek. Via rustige landwegen leidt de route langs majestueuze hoeven en rijk begroeide akkers. Het ruiterpad loopt vervolgens langs het kanaal Bossuit-Kortrijk en volgt de trimard of bedding van de oude spoorlijn Avelgem-Herseaux. Ze vormen groene lijnvormige landschapselementen die er het valleigebied doorsnijden.