Home / Contact / Hoeve-ijsjes & Snacks / Dranken / Scheldepad

Tussen de Leie en de Schelde.


De fietsroute (49 km) verkent het glooiende landschap tussen Leie en Schelde in de zuidoosthoek van West-Vlaanderen. Imposante hoeven en pittoreske dorpjes domineren dit van oudsher rijke landbouwgebied.
Brede heuvelruggen zorgen voor afwisseling en reliëf; ze bieden de fietser vaak verrassende vergezichten. Een centrale as in het gebied vormt het kanaal Kortrijk-Bossuit, dat de Leie met de Boven-Schelde verbindt. Via dit kanaal is ook een aansluiting voorzien naar het provinciedomein De Gavers.
Andere groenobjecten die op deze tocht worden aangedaan zijn: het Grandval- en Kooigembos, het Banhoutbos, het Kraaienbos en het natuurreservaat op de oude spoorlijn nr 83.
De Leie-Schelderoute kadert in het Provinciaal Fietsrouteplan, dat de uitbouw voorziet van een dertigtal toeristische routes.

Startplaats van de Leie-Schelde fietsroute.
Als uitgangspunt voor de fietsroute , kan men de schoolstraat in Bossuit kiezen daar staat het bordje nr1.  We volgen de bordjes en rijden zo langs het 17de eeuws kasteel van Bossuit, verderop zien we het Bouvriehof, een prachtig voorbeeld van een gesloten hoevenbouw, na zowat 400 meter mondt de  'weg van bossuit'  op een dwarsweg uit wij fietsen eerst naar rechts en na 200 meter links meedraaiende ziet men het straatnaambord aan de gevel van de ijshoeve dat zegt we ons hier op de vier abelen bevinden.U kunt er niet naast kijken deze prachtige oude hoeve nodigt U uit om even uit te rusten, de gezellige binnenkoer is een oase van rust en kalmte.
Download hier de route (pdf) bij Westtour.be
counter free